Jorunns Fredfylte Boble

Jorunns Fredfylte Boble

Om meg & bloggen

Velkommen til min blogg! Jeg heter Jorunn, er 32 år, samboer med Roar, mamma til Oliver ('07) og Elias ('10). Jeg er romantiker, musikkelsker, lesehest, estetiker, et følelsesmenneske, samfunnsinteressert og eventyrlysten. Også liker jeg å pusle med "papirhobby" og interiør :)

Jeg skriver en slags dagbokblogg; mest for å huske på hva som skjer i min families liv. I tillegg er dette en hobbyblogg hvor jeg gjerne viser frem mine kreative krumspring.

Middagstips: Ørretfilet i urtesaus

Mat/oppskrifterPosted by Jorunn Warsla Sun, September 13, 2009 16:14:22
Vi kjøpte ørretfilet på tilbud i går, egentlig uten noen formening om hvordan vi skulle tilberede den så det ble så som så med innkjøp av tilbehør. Litt googling gir alltid mange spennende resultater, og jeg fant ut at jeg ville prøve oppskriften nedenfor. Vi hadde ikke alle ingrediensene i hus, men vår modifiserte utgave med vanlig gul løk, fiskebuljong og tørkede krydderurter falt i smak her i hvert fall :D

Ingredienser:
Ca. 800 g ørretfilet (evt. laks)
Saften av 1/2 sitron
Salt og pepper
2 findelte sjalottløk
1 vårløk eller 1/2 purre, findelt
2 ss smør
1 dl hvitvin eller kyllingbuljong
2 dl fløte eller fløtemelk
4 ss hakket grønt gjerne persille, gressløk, basilikum og/eller sitronmelisse

Tilberedning:
* Skjær fisken i serveringsstykker. Dynk dem med sitronsaft og dryss på litt salt og pepper.
* Fres sjalottløk og vårløk/purre i smør til den er blank. Hell over hvitvin/buljong og fløte. La det få koke inn (reduseres) til det begynner å få sausekonsistens. Tilsett det grønne og la det koke sammen et par minutter.
* Legg fiskestykkene i sausen og la fisken få dampe under lokk, over svak varme, til den er kokt. Det tar 6-8 minutter, avhengig av tykkelse.

Servering:
Serveres direkte fra pannen med nykokt pasta eller poteter.

  • Comments(4)//blogg.jowarsla.com/#post173