Jorunns Fredfylte Boble

Jorunns Fredfylte Boble

Om meg & bloggen

Velkommen til min blogg! Jeg heter Jorunn, er 32 år, samboer med Roar, mamma til Oliver ('07) og Elias ('10). Jeg er romantiker, musikkelsker, lesehest, estetiker, et følelsesmenneske, samfunnsinteressert og eventyrlysten. Også liker jeg å pusle med "papirhobby" og interiør :)

Jeg skriver en slags dagbokblogg; mest for å huske på hva som skjer i min families liv. I tillegg er dette en hobbyblogg hvor jeg gjerne viser frem mine kreative krumspring.

Røde dager

FamilielivPosted by Jorunn Warsla Wed, August 27, 2008 23:09:49

I går hadde jeg en rød dag. Jeg hadde på meg rødt skjerf (og svarte klær), jeg spiste rød paprika på gulostskiva og jeg hadde en kurv med røde cherrytomater stående ved siden av meg på arbeidspulten. Jeg laget et rødrosa kort til Siw før helgen, og jeg vurderte å kjøpe meg noen røde, kule smykker til antrekket på lørdag (men endte opp med brunt/bling/sølv). Jeg har lenge ønsket meg noen røde pyntedetaljer hjemme, men foreløpig har det ikke blitt noen innkjøp. Det er nesten så jeg gleder meg til jul, for da er det uansett "lov" med rød pynt *LOL* Jeg har blitt glad i å bruke røde kontrastdetaljer på scrapperiene mine; røde bokstaver i tittelen, små hjerter, knapper eller annen småpynt. Alt dette har fått meg til å tenke på: Kanskje jeg er inne i en rød periode igjen?

For fire-fem år siden, da livet mitt gikk i en skikkelig motbakke, leste jeg litt om fargepåvirkning, og selv om jeg ikke brukte fargene aktivt og bevisst lot jeg meg i hvert fall påvirke til å få litt mer farge inn igjen i livet mitt. De aller fleste klærne jeg kjøpte var det farger på, og jeg husker jeg brukte mye grønt, rødt og litt oransje. Jeg har hatt en lang rosa, lyseblå/turkis og brun periode nå, men i går slo det meg at jeg har kjøpt flere guloransjerøde plagg i sommer, pluss at jeg har en tiltrekning mot lilla. Jeg googlet litt, og etter å ha lest hva som står om fargen rød så er det jo faktisk ikke tilfeldig heller - jeg trenger litt rødt nå:

"Er du trøtt og sliten en dag eller over en lengre periode, kan rødt være din farge. Rødfargen står for kraftig livsstimulans og berører menneskets eksistensielle behov. Når et menneske begynner å bli fysisk svak og mister viljestyrken, så skal det mye til for å beholde en glad og positiv holdning til daglige problemer og utfordringer. Om du kler deg i rødt eller tar et varmt rødt bad vil det styrke deg og hjelpe deg gjennom dagen eller perioden. Rødfargen er også et hjelpemiddel en dag du vet det kreves mye av deg, da gir den ekstra overskudd og utholdenhet. Stikkord for denne fargen er: Vitalitet – Kraft - Styrke - Mot.

Valgte du fargen rød har du sannsynligvis lite energi for tiden. Rødt gir deg en dytt til å forsøke å nå dine mål, stimulerer deg og gir deg viljestyrke til å fortsette. Den fornyer din entusiasme til å gå videre. Er det noe du gruer deg for å gjøre, eller du føler deg langt nede og sløv på en eller annen måte, kan det hjelpe å ta på seg noe rødt som støtte og oppkvikker. Rødt tar bort frykt og overvinner nølingen og motviljen til å gå videre."

Oliver er en skikkelig sjarmør om dagen! På mandag fikk han styre litt i fred på badet mens Roar ryddet, og da var det dette synet som møtte han da han kom tilbake: Bleier utover hele badegulvet... Man kan jo ikke annet enn å smile litt, for det var tydelig at Oliver hadde storkost seg, bare se på det gliset!!

  • Comments(2)//blogg.jowarsla.com/#post81