Jorunns Fredfylte Boble

Jorunns Fredfylte Boble

Om meg & bloggen

Velkommen til min blogg! Jeg heter Jorunn, er 32 år, samboer med Roar, mamma til Oliver ('07) og Elias ('10). Jeg er romantiker, musikkelsker, lesehest, estetiker, et følelsesmenneske, samfunnsinteressert og eventyrlysten. Også liker jeg å pusle med "papirhobby" og interiør :)

Jeg skriver en slags dagbokblogg; mest for å huske på hva som skjer i min families liv. I tillegg er dette en hobbyblogg hvor jeg gjerne viser frem mine kreative krumspring.

Middagstips: Ørretfilet i urtesaus

Mat/oppskrifterPosted by Jorunn Warsla Sun, September 13, 2009 16:14:22
Vi kjøpte ørretfilet på tilbud i går, egentlig uten noen formening om hvordan vi skulle tilberede den så det ble så som så med innkjøp av tilbehør. Litt googling gir alltid mange spennende resultater, og jeg fant ut at jeg ville prøve oppskriften nedenfor. Vi hadde ikke alle ingrediensene i hus, men vår modifiserte utgave med vanlig gul løk, fiskebuljong og tørkede krydderurter falt i smak her i hvert fall :D

Ingredienser:
Ca. 800 g ørretfilet (evt. laks)
Saften av 1/2 sitron
Salt og pepper
2 findelte sjalottløk
1 vårløk eller 1/2 purre, findelt
2 ss smør
1 dl hvitvin eller kyllingbuljong
2 dl fløte eller fløtemelk
4 ss hakket grønt gjerne persille, gressløk, basilikum og/eller sitronmelisse

Tilberedning:
* Skjær fisken i serveringsstykker. Dynk dem med sitronsaft og dryss på litt salt og pepper.
* Fres sjalottløk og vårløk/purre i smør til den er blank. Hell over hvitvin/buljong og fløte. La det få koke inn (reduseres) til det begynner å få sausekonsistens. Tilsett det grønne og la det koke sammen et par minutter.
* Legg fiskestykkene i sausen og la fisken få dampe under lokk, over svak varme, til den er kokt. Det tar 6-8 minutter, avhengig av tykkelse.

Servering:
Serveres direkte fra pannen med nykokt pasta eller poteter.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Elin Osa Søreng Fri, September 18, 2009 00:34:56

Ville bare stikke innom deg og si hei- og hva finner jeg? Heerlig matoppskrift! Takker og bukker :o) Og så må jeg berømme deg for den fine bleiekaka du har "bakt", regner med det var en stor slager hos mottakerne!!! Jeg har sikkert tenkt 700 ganger på å "bake" en sånn, men som med de andre bakstene blir det med tanken!... *nakketak* Ha en super uke, hilsen Elin

Posted by Strikkelaura Mon, September 14, 2009 11:19:45

Nam, det hørtes skikkelig godt ut :)

Posted by Merethe Mon, September 14, 2009 09:00:19

Hørtes KJEMPEGODT ut!!! Dette skal vi prøve en dag!!!! :-)

Posted by LilleAsk Sun, September 13, 2009 17:01:09

Du må ikke poste slike fristelser når jeg sitter på jobb, er sulten og synes synd på meg selv (mens mann og barn er hos mine foreldre og fråtser i reker). Dette hørtes virkelig godt ut!!