Jorunns Fredfylte Boble

Jorunns Fredfylte Boble

Om meg & bloggen

Velkommen til min blogg! Jeg heter Jorunn, er 32 år, samboer med Roar, mamma til Oliver ('07) og Elias ('10). Jeg er romantiker, musikkelsker, lesehest, estetiker, et følelsesmenneske, samfunnsinteressert og eventyrlysten. Også liker jeg å pusle med "papirhobby" og interiør :)

Jeg skriver en slags dagbokblogg; mest for å huske på hva som skjer i min families liv. I tillegg er dette en hobbyblogg hvor jeg gjerne viser frem mine kreative krumspring.

Årets julebakst

Mat/oppskrifterPosted by Jorunn Warsla Wed, December 23, 2009 22:25:04
Maryland Cookies

Ingredienser:
100 g smør
135 g sukker
1 egg
150 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
75 g grovhakkede hasselnøtter
60 g grovhakket kokesjokolade (70% kakao)

Fremgangsmåte:
Rør smør og sukker hvitt, tilsett egget og rør dette godt inn. Rør resten av ingrediensene inn i blandingen. Form små topper med teskje på bakepapir. Stek kjeksene ved 180°C på midterste rille i ca. 12 minutter.

Hvite kakemenn

Ingredienser:
50 g smør
1 1/2 dl sukker
5 dl hvetemel
1/2 ts hornsalt
1 dl melk

Fremgangsmåte:
Smelt smør og rør alt sammen. Kjevle ut deigen til ønsket tykkelse (tykke kaker blir myke og saftige - tynne kaker blir harde og sprø), og stikk ut kaker. Stek kakene på 200°C i ca. 6-8 minutter. Kakene kan males med konditorfarge etter avkjøling.

Serinakaker

Ingredienser:
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
100 g sukker
1 egg
Til dryss:
Egg til pensling
Hakkede mandler
Perlesukker

Fremgangsmåte:
Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker. Smuldre i smøret med hendene til deigen er grynete og smøret er blandet godt inn. Pisk egget lett og bland det i deigen. Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like jevnstore stykker og trill dem til runde kuler. Legg kulene på godt smurt stekeplate (eller bruk bakepapir) og trykk dem litt flate med en gaffel. Kakene pensles så med litt sammenpisket egg før du drysser over finhakkede mandler og perlesukker. Stek kakene ved 200°C midt i ovnen i ca. 10 minutter.  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by aase Thu, December 24, 2009 07:57:55

Takk for alltid koselige kommentarer gjennom 2009

♥ Ønsker dere en vakker og fredelig julefeiring ♥ klem Aase