Jorunns Fredfylte Boble

Jorunns Fredfylte Boble

Om meg & bloggen

Velkommen til min blogg! Jeg heter Jorunn, er 32 år, samboer med Roar, mamma til Oliver ('07) og Elias ('10). Jeg er romantiker, musikkelsker, lesehest, estetiker, et følelsesmenneske, samfunnsinteressert og eventyrlysten. Også liker jeg å pusle med "papirhobby" og interiør :)

Jeg skriver en slags dagbokblogg; mest for å huske på hva som skjer i min families liv. I tillegg er dette en hobbyblogg hvor jeg gjerne viser frem mine kreative krumspring.

Frossen jordbærostekake på sjokoladebunn

Mat/oppskrifterPosted by Jorunn Warsla Sun, May 23, 2010 13:45:16
Denne oppskriften fant jeg i vedlegget til det nyeste Rom123, Sommermat 2010, og siden jeg har lett for å miste sånne utklipp som jeg river ut av blader og aviser fant jeg ut at jeg måtte få den inn i bloggen min sånn at jeg er sikret at oppskriften ikke forsvinner fra meg. Denne MÅ jeg bare teste kjenner jeg!

"Hvem liker vel ikke en ekte, klebrig sjokoladekake? Topp den så med syrlig pasjonsfrukt og myk kremost, og den blir uimotståelig. Denne holder til 10 personer.

Bunn:
100 g smør
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
4 ss kakao
1,5 ts vaniljesukker
2 egg

Fyll:
5 pasjonsfrukter
200 g romtemperert kremost
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
3 dl kremfløte
2 dl jordbærmos (evt. syltetøy)

Pynt:
Jordbær
Mynteblader eller sitronmelisse

Smør og strø en kakeform på ca. 24 cm. Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret til bunnen og bland alle tørre ingredienser i en bolle. Hell i det smeltede smøret. Bland i eggene, ett av gangen. Hell røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i omtrent 12 minutter. La kaken avkjøle helt i romtemperatur før du tar den ut av formen. Ta kanten av, vask den og sett den tilbake på kaken. Del pasjonsfruktene og skrap ut innholdet med en skje. Press den gjennom en sil, du skal bare bruke saften. Bland sammen ost, sukker og vaniljesukker til en jevn røre. Ha i eggeplommene én etter én. Stivpisk kremen og vend inn kremostblandingen, pasjonsfruktsaften og jordbærmosen. Hell osteblandingen over kakebunnen og sett i fryseren i minst fire timer. Ta kaken ut minst 20 minutter før servering, og pynt med ferske, oppskårne jordbær og noen mynteblader."

Mmm, dette både ser og høres godt ut spør du meg!


  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by KristinL Mon, May 24, 2010 09:24:01

Denne kaken så utrolig god ut, den må jeg virkelig teste!

Herlige bilder du har lagt ut her i mai også!