Jorunns Fredfylte Boble

Jorunns Fredfylte Boble

Om meg & bloggen

Velkommen til min blogg! Jeg heter Jorunn, er 32 år, samboer med Roar, mamma til Oliver ('07) og Elias ('10). Jeg er romantiker, musikkelsker, lesehest, estetiker, et følelsesmenneske, samfunnsinteressert og eventyrlysten. Også liker jeg å pusle med "papirhobby" og interiør :)

Jeg skriver en slags dagbokblogg; mest for å huske på hva som skjer i min families liv. I tillegg er dette en hobbyblogg hvor jeg gjerne viser frem mine kreative krumspring.

Kanelsnurrer ala Kathrine

Mat/oppskrifterPosted by Jorunn Warsla Wed, October 06, 2010 22:50:34
Jeg surrer hjemme om dagen. Venter. Surfer. Sover. Rydder. Pakker. Drømmer om interiør og innredning. Tenker ut lure oppbevaringsløsninger. Går korte turer. Finner frem babyutstyr. Gjør enkelt husarbeide. Og baker litt. Disse kanelsnurrene får jeg vann i munnen bare av å tenke på. Da vi planla utdrikningslaget til Merethe i vår hadde vi en drodlesamling hos forlover Kathrine en kveld, og hun serverte de deiligste kanelsnurrer *sikle* Jeg sikret meg oppskriften, og har brukt den flere ganger etterpå. Har modifisert den litt, bl.a. ved å legge til bittebittelitt salt, pluss et egg som jeg visper til eggedosis sammen med sukkeret. Sammen med passelig mengde mel og lang nok hevetid synes jeg det gjør at snurrene blir ekstra luftige :D

En dag i forrige uke fikk jeg akutt lyst til å bake, så da brukte jeg oppskriften som utgangspunkt til å lage en liten batch med helt vanlige kanelboller. Denne gangen fikk jeg 18 passelig store boller ut av deigen, mener å huske at det blir noen færre snurrer.


Ingredienser:
100 g smør
3,5 dl melk
50 g ferskgjær (eller 1 pose tørrgjær)
Ca. 600 g hvetemel
2 ts kardemomme
En ørliten klype salt
1 egg
150 g sukker
Romtemperert smør, sukker og kanel (pluss evt. vaniljekrem) til fyll

Fremgangsmåte:
Melk og smør varmes til fingervarmt. Rør ut gjæren i noe av væsken (bruker du tørrgjær blandes den sammen med de tørre ingrediensene). Lag en "bløt" eggedosis av sukker og egg. Bland sammen hvetemel, kardemomme og salt i en bolle, og tilsett væsken pluss eggedosisen. Det kan være lurt å holde igjen litt av melet sånn at deigen ikke blir for fast. Blir den for klissete regulerer du det med å tilsette mer mel. Kna godt, og sett til heving i 30-45 minutter.

Kjevle ut et stort rektangel. Sør mykt smør over hele flaten, og dryss på sukker og kanel. Brett 1/3 av deigen inn mot midten av deigen. Smør på smør, sukker og kanel på den "tomme" flaten. Brett så andre enden inn over denne. Du får nå tre lag.

Klem disse litt sammen, før du skjærer deigen i remser. Ta en remse og tvinn den tre til fire ganger, før du klemmer endene sammen. La snurrene heve ca. 45 minutter, tildekket på brett over varmt vannbad. Vil du ha på vaniljekrem legger du på en liten klatt rett før du putter bollene i ovnen. Stek ved 200°C midt i ovnen i ca. 12-15 minutter.


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jorunn Thu, October 07, 2010 22:22:08

Åhhh ja, du har sikkert blitt servert dem flere ganger! Jeg drømmer om den ene bollen jeg spiste den gangen fortsatt jeg, den var jammen mektig, men guuuri - noe så godt har jeg ikke smakt hverken før eller siden tror jeg! Håper for deres skyld at det ikke blir lenge til du kan bake du også. På FLUNKENDE NYTT kjøkken, tenk på det!! :D

Posted by Merethe Thu, October 07, 2010 09:13:52

Åååh ja! Kathrine lager kjempegode kanelsnurrer!!! Får vann i munnen bare jeg tenker på dem! Nå fikk jeg også lyst til å bake. Men har jeg kjøkken å bake på??? NEI!!! he he... men det nærmer seg! Snaaaaaart kan jeg sette i gang med kokkelering igjen! Skal bli herlig!